Bilet lütfen

Üç mühendis ve üç işletmecinin iş icabı trenle bir seyahate çıkmaları gerekir. Tren garına giderler. Üç işletmeci 3 bilet aldığı halde mühendisler tek bilet alır. İşletmeciler bunun sebebini sorduklarında mühendisler “Bekleyin ve görün.” derler.


Trene binerler ve tren hareket ettikten bir sure sonra üç mühendis kalkıp hep beraber trenin tuvaletine girerler. Biraz sonra kondüktör gelir ve üç işletmeciden üç bileti alır. Tuvaletin önünden geçerken kapıyı tıklatıp “Bilet lütfen!” der. Kapı açılır ve bir el bileti uzatır. İşletmeciler bunu görürler. Taktiği kapmışlardır.

Dönüş yolculuğu için yine gara giderler. İşletmeciler bu sefer tek bilet almışlardır. Mühendisler ise hiç bilet almaz. İşletmeciler yine şaşırıp sebebini sorduklarında mühendisler yine bekleyip görmelerini söylerler.

Bir sure sonra yolculuk başlar. Önce işletmeciler kalkıp tuvalete girer. Ardından da mühendisler karşısındaki tuvalete girer. Kondüktörün gelmesine yakın bir mühendis çıkıp karşı kapıyı tıklatır ve “Bilet lütfen!” der. Açılan kapıdan bir el bileti uzatır. Bileti alan mühendis diğer tuvalete geri girer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sümbülzade Vehbi Efendi"den Padişaha... +18 küfürlü Aman dikkat

+18 Şiir

Komik Kisa Hikayeler